Rondleidingen

Het Vrouwenhuis is uitsluitend geopend voor groepen na een telefonische afspraak. Op zondag, maandag en feestdagen is het gesloten.
De bezoekersingang bevindt zich aan de achterzijde : Voorstraat 46.
Het huis is door zijn historische bouw moeilijk toegankelijk voor rolstoelen.

Wilt u meer van Zwolle zien? Het Vrouwenhuis werkt veel samen met de stadswandelingen van ErUit. Meer informatie vindt u op hun website www.wijzijneruit.nl.

ENTREEPRIJZEN: rondleidingen € 4,-- p.p.; theaterrondleidingen € 5,-- p.p. Kinderen 7 t/m 17 jaar de helft. Alle rondleidingen duren ca. 45 minuten.

RONDLEIDINGEN (voor groepen van 5 tot 15 personen)
1. Rondleiding.
Een gevarieerde rondleiding door interieurs uit verschillende tijden, van 1680 tot 1980, met uitleg over bewoonsters en de geschiedenis van het Vrouwenhuis van de afgelopen 350 jaar.

2. Kinder- en grootmoederrondleiding ‘Van kelder tot zolder’ voor groepen van 5 tot 8 personen van 10 tot 100 jaar.
Een speciale rondleiding voor kinderen en hun oma over hoe de moeder van oma 50 jaar geleden in het Vrouwenhuis gewoond zou kunnen hebben. Een spannende tocht langs kamer 2 met opklapbed en koffiemolen, naar de binnenplaats met washok, kolenhok en de plee buiten, de badkamer, de donkere aardappelkelder met de hokken, de appeltjeszolder en naar de mooie Regentenkamer waar de bewoonsters hun verjaardag mochten vieren. (Ook leuk zonder oma !)

THEATERRONDLEIDINGEN (voor groepen van 10 tot 20 personen)
3. Sientje Jansen vertelt… (niet in de weekends)
Sientje Jansen, een arme, oude bewoonster rond 1900 vertelt haar levensverhaal en laat door haar ogen het Vrouwenhuis en haar eigen kamertje zien. Gebaseerd op waargebeurde feiten uit de geschiedenis van het Vrouwenhuis.
4. Aleida Greve (1670-1742) vertelt…
Aleida Greve, amateurschilderes en de latere stichteres van het Vrouwenhuis, vertelt over haar leven, opvoeding en kunst anno 1686 en laat haar bijzondere huis zien.
5. Twee vrouwenlevens
Aleida Greve (1670-1742), een rijke jonge vrouw rond 1700, en Sientje Jansen, een arme oude bewoonster rond 1900, vertellen over hun leven en laten het Vrouwenhuis zien.


Foto : Rodrigo Maori

Bezoek
Individuele bezoekers zijn welkom tijdens rondleidingen in het kader van ons eigen Open Huis, Open Monumentendag of bij rondleidingen en lezingen op inschrijving (zie Agenda).
U kunt zich ook individueel voor een rondleiding of lezing van uw keuze op een wachtlijst laten plaatsen.
Komt u speciaal voor pronklinnenkabinet of pronkpoppenhuis ? Laat het ons van tevoren weten!

Andere ontvangsten (verjaardag, receptie of vergadering) zijn in overleg ook mogelijk. Vrienden en vriendinnen van het Vrouwenhuis (donateurs) hebben gratis toegang tot activiteiten.

Bereikbaarheid
Vanaf station Zwolle is het ca. 10 minuten lopen naar Voorstraat 46.
Openbaar vervoer : stadsbus halte Eekwal of Rodetorenplein.
Parkeren mogelijk in de Voorstraat. Dichtstbijzijnde parkeergarage : Maagjesbolwerk. De uitgang Rodetorenplein ligt op ca. 50 meter van de voorgevel van het Vrouwenhuis.

Wijzigingen voorbehouden


Sitemap | Disclaimer